Novo rusko nuklearrno oružje (Foto: screenshot AP)
Novo rusko nuklearrno oružje (Foto: screenshot AP)

Washington je u četvrtak prijezirno odgovorio na ratoborne izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je tvrdio da razvija "nepobjedivo" oružje.


"To se oružje već jako dugo razvija", rekla je glasnogovornica Pentagona Dana White. "Ne iznenađuje nas ta izjava i Amerikanci mogu biti sigurni da smo u potpunosti pripremljeni", preciziravši da nova nuklearna politika, koju su u veljači objavile Sjedinjene Države, vodi računa o tom ruskom oružju.

Vezani članci Lansiranje ruske rakete s mora (Foto: Arhiva/AFP) Ruska televizija: "U slučaju nuklearnog napada, mi ćemo gađati ove ciljeve u SAD-u" Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin prijeti vojskom blizu SAD-a: "Spremni smo na novu kubansku krizu, ako to netko želi"

"U potpunosti vjerujem u naše sposobnosti suočavanja s bilo kakvim napadom", dodala je White na pitanje o američkim obrambenim mogućnostima od nadzvučne nuklearne projektile. "Spremni smo", zaključila je.

U svom godišnjem obraćanju zastupnicima oba doma parlamenta u četvrtak Putin je hvalio novo nepobjedivo oružje, nadzvučno ili podmorsko, koje suočena s vojnim aktivnostima Sjedinjenih Država razvija Rusija.

Sjedinjene Države kane postaviti štitove protiv projektila u istočnoj Europi i u Južnoj Koreji. (Hina)