Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantiraju SAD

Iran tvrdi da im ne nedostaje nijedan dron: "Možda su Amerikanci greškom srušili svoj"

Ratni brod USS Boxer (Foto: AFP)
Ratni brod USS Boxer (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjedinjene Države možda su srušile "jedan od svojih" dronova iznad Hormuškog tjesnaca, objavio je u petak pomoćnik iranskog ministra vanjskih poslova Abas Aragči opovrgnuvši da je Iran izgubio jednu bespilotnu letjelicu.

"Mislim da je američki ratni brod Boxer srušio jedan od vlastitih dronova", napisao je na svom Twitter računu na engleskom jeziku pomoćnik iranskog šefa diplomacije govoreći o incidentu u kojem je, prema riječima američkog predsjednika Donalda Trumpa američki brod u četvrtak srušio iransku bespilotnu letjelicu.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje

"Nismo izgubili nikakav dron iznad Hormuškog tjesnaca ili bilo što drugo", dodao je Aragči.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u četvrtak kako su Sjedinjene Države u četvrtak srušile iransku bespilotnu letjelicu iznad Hormuškog tjesnaca jer se opasno približila američkom brodu.

Američki predsjednik rekao je da se iranski dron na manje od 1000 metara približio brodu USS Boxer, koji je izveo "obrambenu akciju".

"Bespilotna letjelica je uništena", rekao je.

Trump je pozvao druge zemlje da "osude Iran" i zaštite svoje brodove.

Glasnogovornik Pentagona Jonathan Hoffman u priopćenju je potvrdio incident te je dodao da se dogodio dok se USS Boxer pripremao ući u Hormuški tjesnac.

Iran je 20. lipnja srušio američki dron koji je, kako tvrdi, bio u njegovu zračnom prostoru. Dva dana kasnije Donald Trump u posljednji je tren otkazao zračne udare na Iran kako bi spriječio ljudske gubitke, i dalje prijeteći Teheranu da će snositi posljedice rušenja drona.

Upitan prilikom dolaska u sjedište UN-a u New Yorku o rušenju drona, iranski šef diplomacije Mohamad Džavad Zafif kazao je da nema "nikakvu informaciju o gubitku drona". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene