Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znakovit izbor vođe

Wagnerovci u Srbiji otvorili centar pa zaprijetili: "Obračunat ćemo se s ruskim liberalima"

Grupa Wagner
Grupa Wagner Foto: Afp
Paramilitarna organizacija Wagner, poznata po bliskim vezama s Kremljem i otužbama za ratne zločine, otvara centar u Srbiji. Cilj je razvoj prijateljskih odnosa između dviju zemalja, ali i obračun s liberalnim Rusima koji su se od Putinova režima sklonili u Srbiji.

Paravojna grupa Wagner objavila je na Telegramu da je u Srbiji formiran njezin "rezidencijalni kulturno-informativni centar prijateljstva i suradnje Orlovi". Vođa grupe je Jevgenij Prigožin, ruski biznismen i bliski suradnik predsjednika Vladimira Putina, pa ne čude njihove najave kako će se obračunati s protivnicima politike Kremlja.

"Žurimo vam predstaviti novog rezidenta PMC Wagner centra – ANO Rusko-srpski kulturno-informativni centar prijateljstva i suradnje Orlovi. Ideolog i voditelj Centra je Aleksander Lisov", stoji u objavi na Telegramu, a prenosi Danas.rs.

Za one koji nisu upoznati s Lisovljevim likom, Wagner podsjeća da je riječ o osobi kojoj su prištinske vlasti zabranile ulazak na teritorij Republike Kosovo "kao rezultat njegovih dobrotvornih aktivnosti".

Pročitajte i ovo Prosvjednici drže transparent Paravojna organizacija Jezivi zločini grupe Wagner: Silovali su žene i djevojke, najmlađa ima samo 15 godina

Obračun s liberalima

Misija centra bit će, navode, "provođenje javne diplomacije", čiji je cilj da jača i razvija prijateljske odnose između Rusije i Srbije.

Pročitajte i ovo Vojnici na obuci - 7 Sukob ne posustaje Ruske paravojne snage raspoređene na istoku Ukrajine

"Orlovi, kao štićenici PMC Wagner centra, bave se informacijskim obračunom s ruskim liberalima koji su otišli u Srbiju i tamo pokušavaju provoditi antiruske aktivnosti u cilju diskreditacije Rusije i pogoršanja odnosa između ruskog i srpskog naroda", pišu u objavi.

Wagnerovci su poznati po optužbama za strašne zločine nad civilima, i to ne samo u ratu u Ukrajini već i u drugim dijelovima svijeta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene