Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob ne posustaje

Ruske paravojne snage raspoređene na istoku Ukrajine

Vojnici na obuci - 7
Vojnici na obuci - 7 Foto: DNEVNIK.hr
Plaćenici ruske paramilitarne vojne organizacije, Wagner grupe, raspoređeni su na istoku Ukrajine, objavilo je u ponedjeljak britansko ministarstvo obrane koje ocjenjuje da bi oko 1000 boraca te paravojne skupine moglo biti raspoređeno u zemlji.

"Privatna ruska paramilitarna organizacija Wagner raspoređena je na istoku Ukrajine", objavilo je ministarstvo na Twitteru. "Mogli bi rasporediti više od tisuću plaćenika", dodaje.

Privatna paramilitarna organizacija Wagner, za koju se smatra da je bliska predsjedniku Vladimiru Putinu, već je djelovala u Maliju, Libiji i Siriji. "Zbog teških gubitaka i uvelike blokiranog napretka u invaziji (na Ukrajinu) Rusija je vjerojatno bila natjerana razmjestiti osoblje Wagnera u Ukrajinu, dalje od trenutnih operacija u Africi i Siriji", ocjenjuje London.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIROVNI SPORAZUM Zelenski se obratio ruskim novinarima: "Ukrajina je spremna razgovarati o statusu neutralnosti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna počeo nato-ov samit Europski vođe zabrinuti da će rusko bombardiranje potaknuti kemijsku katastrofu: "Trenutno nitko nije siguran..."

Po jednom zapadnom dužnosniku, ruske snage koncentriraju napore u Ukrajini na Donbas gdje se suočavaju s "najbolje opremljenim i najbolje obučenim ukrajinskim snagama".

"Separatističke snage pokušavaju okružiti regiju, uz pomoć ruskih snaga i osoblja organizacije Wagner u regiji Luhans i Doneck".

Wagner grupa nalazi se među ruskim tvrtkama i pojedincima na koje se odnose nove sankcije, koje je u četvrtak donio London kao reakciju na rusku invaziju na Ukrajinu 24. veljače.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene