Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah u žilama

Misterij sela u susjedstvu: Stanovnicima nestaju psi, šokirala ih snimka nadzorne kamere

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mještani strahuju za svoje živote, kao i živote djece i životinja nakon što su masovno krenuli nestajati psi.

"Presjeklo me od straha!  Nisam se usudila ni vrisnuti, samo sam brzo nastavila svojim putem. Kad sam rekla kolegama na poslu, nisu mi vjerovali. No kasnije je netko u selu pustio snimku s video kamere koja se nalazila na obližnjoj kući sve se vidjelo", prepričava uplašena mještanka sela nadomak Leskovca, u podnožju planine Kukavice.

Vuk već dva tjedna plaši ljude, kao i životinje. Mještani su povezali nestanak desetak pasa upravo s tom divljom zvijeri. "Mislili smo da su psi sami odlutali, što se rijetko događa. No, bilo nam je jednostavno nevjerojatno kada smo vidjeli da je lanac strgan, nema tragova krvi, a onda smo dublje u šumi naišli na ostatke. Svi smo zabrinuti. Nitko ne može izaći sam! Ni dan ni noć. Djecu ujutro vode roditelji, čak nitko ne ide sam u trgovinu", ispričao je Boban Stanković, prenosi Telegraf.

Pročitajte i ovo Ilustracija Karlovačko područje Strašan napad: Čopor vukova upao u malo mjesto i poklao 45 ovaca i janjaca

Lovci pak smatraju da je riječ o vučici koja ima mladunce i traži hranu. "Što ako napadne djecu?", pitaju se uplašeni mještani.

Vuk je zaštićen međunarodnim konvencijama o zaštiti europske divlje faune i flore i prirodnih staništa te Konvencijom o biološkoj raznolikosti koju je Srbija potpisala. Prema Pravilniku o proglašenju lovišta zaštićene vrste divljači, vuk je potpuno zaštićen samo u Vojvodini.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene