Ilustracija
Ilustracija Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Nesretni stočar iz zaleđa Šibenika ostao je bez 15 ovaca nakon napada divljih zvijeri na svoju staju. Učinio je sve da ih zaštiti od opasnoga predatora, ali nije ih uspio zaštititi.


Sve su češći "posjeti" divljih zvijeri naseljenim selima. Pametni perdatori pokušavaju pronaći plijen, a domaće životinje su idealne. 

Stočar Mladen Sarajlić iz Sitnog Donjeg tako je ostao bez 15 svojih ovaca koje je napao čopor vukova. Znajući da su napadi mogući i česti, izgradio je zidanu staju i ispred nje stavio psa da ga upozori ako dođu uljezi.

Ilustracija Opasna zvijer luta Dalmacijom, a sada se približava i kućama: Na meti joj je posebno jedna stvar

Spretni vukovi su usjepli skočiti kroz prozor staje na visini od dva metra i ući u staju u kojoj se nalazilo 700 ovaca. Osim 15 ovaca koje je sutradan našao zaklane, vukovi su ubili i njegova psa čuvara što mu je posebno teško palo.

Ovo nije prvi put da vukovi napadaju njegovo stado. Samo prošle godine izgubio je 40 ovaca, a nekima nije pronašao ni strvinu. Sarajlić je za Slobodnu Dalmaciju rekao da ne zna što više da napravi. Vukovi se ne boje, dolaze u nastanjena mjesto, čak i ona veća, a baš nedavno su zaklali i 20 svinja.

Medvjed Noću im dolaze medvjedi, vukovi i veprovi: "Sve ih je više, a institucije ništa ne poduzimaju"

"Umjesto "sankcioniranja" na način da se dozvoli odstrel, još malo pa će proglasiti ovce i koze prirodnom hranom vukovima, pa nam neće ni oštete isplačivati," rekao je ogorčeno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju