Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjera volje naroda

Vučić: Srbija ide na prijevremene izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija će 2014. godine imati prijevremene izbore, stajalište je vladajuće Srpske napredne stranke i njezinog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je u subotu na izbornoj skupštini naprednjaka priopćio kako je vrijeme da se provjeri volja naroda.

"Na sjednici predsjedništva (SNS-a) koja će se održati sutra, moj prijedlog bit će da provjerimo volju naroda... Ako predsjedništvo pristane, bit će to najteža borba i kampanja.... Najvažnije je pokazati da se razlikujemo od svih drugih na političkoj sceni", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Mali Rusi" Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij" Grafiti Nepoznati autor U blizini škole u kojoj je počinjen masakr osvanula čestitka Vučiću: "Srbija je vječna..."

Srbija otvorila pristupne pregovore s EU-om

Potpredsjednik SNS-a i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović očekuje da će izbori biti održani kad i izbori za Skupštinu Beograda, koji su raspisani za 16. ožujka. Na izbornoj skupštini naprednjaka Vučić je naglasio da je "Srbija danas izvor političke stabilnosti u regiji", ali i istaknuo da su državi potrebne ozbiljne reforme i jačanje privatnog sektora, te najavio kadrovske promjene i u vrhu SNS-a.

'Nitko ne lomi natpise s latiničnim pismom i nema fašističkih ispada'

"Srbija je ne dovoljno brzim, ne dovoljno jakim, ali sigurnim korakom krenula u budućnost", rekao je Vučić i ocijenio da se Srbija promijenila u odnosu na 90-te godine prošlog stoljeća. "Danas u Srbiji nitko ne lomi natpise s latiničnim pismom i nema fašističkih ispada, a i kad ih ima - to su glupo podmetnuti ili posteri ili plakati političke konkurencije koja bi željela nekoga navodno podsjećati na 90-te", rekao je Vučić i najavio reforme i promjene.

"Srbiju moramo postaviti na zdrave noge, potrebno je u narednom razdoblju izvršiti ozbiljne reforme u državi i društvu", rekao je Vučić, najavljujući kadrovske promjene i imenovanje ravnatelja u javnim poduzećima "koji će više voditi računa o društvenom blagostanju".

SNS-u čak 45 posto potpore

Vučić je jedini kandidat za predsjednika na današnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini naprednjaka, a očekuje se da će dobiti potporu oko 4.000 izaslanika, čime će učvrstiti svoje mjesto na vrhu stranke. Vučić je prvi put izabran za predsjednika SNS-a 29. rujna 2012., nakon što je osnivač i predsjednik SNS-a Tomislav Nikolić podnio ostavku poslije izbora za predsjednika Srbije u ožujku te godine.

Rezultati posljednjeg istraživanja javnog mišljenja o rejtingu stranaka i popularnosti političara pokazuju da bi izborni prag, osim SNS-a koji bi dosegnuo čak 45 posto, prešli još Demokratska stranka (DS), Socijalistička partija Srbije (SPS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i Liberalno-demokratska partija (LDP), dok pojedinačno najveće poverenje birači imaju u vođu SNS-a Aleksandra Vučića.

Za SNS bi glasalo 45 posto birača, a sve ostale stranke, za koje je izvjesno da će premašiti izborni prag, zajedno bi dobile 38 posto glasova, rezultati su posljednjeg istraživanja javnog mišljenja koje je u prosincu prošle godine proveo Ipsos strategic marketing na uzorku od 1.065 građana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene