Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Milos Tesic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u ponedjeljak navečer da je Srbija, ako neko misli da je Beograd najbolje mjesto za pregovore, spremna da to ponudi ''ruskim i ukrajinskim prijateljima''.


Aleksandar Vučić je u ponedjeljak navečer podsjetio da je glavni grad Srbije već bio mjesto za pregovore.

''Svi su bili zadovoljni'', istaknuo je Vučić. Uz to, ponudio je Beograd kao mjesto pregovora između Rusije i Ukrajine, gostujući u emisiji ''Ćirilica''.

''Ne miješamo se ni u što. Ako netko misli da je Beograd najbolje mjesto, spremni smo ponuditi Beograd ruskim i ukrajinskim prijateljima za pregovore'', kazao je srpski predsjednik.

Naime, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je, piše Kurir.rs, rekao da je ''Beograd sjajan grad koji odgovara bilo kakvim pregovorima."

Sergej Lavrov Putinov ministar uputio poruku narodu Srbije: ''Sigurni smo da ćete nastaviti s pametnim izborom u ovoj situaciji''

Aleksandar Vučić u vlaku - 2 Orban i Vučić prije izbora zajedno na otvaranju pruge u Srbiji: "Ova dva naroda danas su bliska, kao nikada ranije"

''Mjesto pregovora mora biti prihvatljivo za obje strane. Pregovarali smo u Bjelorusiji, a zatim je bilo nekoliko videokonferencija. Pregovori će sada biti u Istanbulu, iako smo spremni razmotriti i druge lokacije, uključujući Beograd", zaključio je Lavrov.


Više o ratu u Ukrajini čitajte iz minute u minutu >> OVDJE.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju