Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neka cijeli svijet vidi"

Vučić: "Dogodilo se najbrutalnije miješanje važne zemlje naše u izbore"; Jako mu zasmetala i jedna stvar iz Hrvatske

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Cropix
Aktualno Galerija Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Cropix Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Afp Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Cropix +0 Aleksandar Vučić Galerija 1/4 >>
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je kako državni organi sastavljaju važno pismo o uplitanju jedne zemlje u izborni proces Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlada priprema "važno pismo" o utjecaju jedne važne zemlje i njezinu miješanju u izborni proces u nama susjednoj zemlji na, kako je rekao, najbrutalniji način dosad.

"Vjerujem da će za desetak dana to biti završeno, a onda prije pravoslavnog Božića moći ćemo to poslati u cijeli svijet da vidimo kako se to miješanje provodi u procesu koji treba suvereno pripadati neovisnoj državi", istaknuo je Vučić, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Na rate Grlić Radman zaboravio u imovinskoj kartici prijaviti milijune kuna, poznato i koliko će ga to koštati

"Kada je riječ o gradskim izborima, vjerojatno ćemo, ukoliko lista Branimira Nestorovića ne podrži nikoga, ponovno ići na glasanje, dok će parlament vrlo brzo biti konstituiran“, naglasio je Vučić. Istaknuo je da su izbori u nedjelju bili do sada najčistiji i najpošteniji i da nikada nije dobio više čestitki iz inozemstva. Opoziciji je poručio da se uozbilji i pripremi za važne lokalne izbore na proljeće.

"Svi znate da pričaju gluposti, ni na jednom zapisniku u Beogradu nemaju primjedbe zato što su očekivali pobjedu. Gdje je nestalo onih 40.000 glasača iz RS, na kraju ih nije bilo ni 6.000, kao u vrijeme kad su im oni dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić (Foto: Afp)

Hrvatska mu nije čestitala

On je ustvrdio da je čestitke za pobjedu na izborima u Srbiji primio od od svih zemalja u regiji koje su članice Europske unije, osim od Hrvatske.

"Od svih iz okruženja koji su u EU, osim iz Hrvatske, dobio sam čestitke. Od svih. Bez iznimke. A od ovih nisam nikad dobio čestitku. Za njih je uvijek tužan dan kad su izbori u Srbiji, zato što znaju da će njihovi izgubiti", izjavio je Vučić.

Pročitajte i ovo Stižu oblaci s vulkanskim česticama s Islanda Pripremite se Stižu oblaci s česticama s Islanda: Meteorolog otkrio kad će vulkanska kiša pogoditi naše krajeve

Prethodno, ministarstvo vanjskih poslova Njemačke oglasilo se s porukom kako nešto sa srpskim izborima nije kako treba. Istaknulo je da ono što je viđeno tijekom izbornog dana nije prihvatljivo za zemlju koja ima status kandidata za članstvo u EU.

"Srbija je glasala, ali OESS i ODIHR izvješćuju o zlouporabi javnih resursa, zastrašivanju birača i slučajevima kupnje glasova. To je neprihvatljivo za zemlju sa statusom kandidata za članstvo u EU”, objavilo je njemačko ministarstvo na društvenoj mreži X.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Na rate Grlić Radman zaboravio u imovinskoj kartici prijaviti milijune kuna, poznato i koliko će ga to koštati

Stefan Senach, šef delegacije Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koja je promatrala izbore u Srbiji, rekao je da je istina u Srbiji pomalo šokantna, da izbori nisu bili pošteni, da su glasovi bili izmanipulirani i da je to problem za zemlju koja želi ići demokratskim putem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene