Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vrijeme je da prestane izraelsko-palestinski sukob'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski predsjednik Mahmud Abas je izjavio da je vrijeme za prestanak izraelsko-palestinskoga sukoba te da je spreman predložiti nacrt mirovnoga sporazuma o kojemu bi se odlučivalo referendumom palestinskoga naroda.

Prema Abasovim riječima, pojavljuje se "novi obzor", politički su se uvjeti popravili i vrijeme je za sporazum kojim bi završile
višedesetljetne patnje palestinskoga naroda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otišao na Arafatov grob Abas po povratku u Ramalah dočekan ovacijama Slika nije dostupna Uoči govora Abasa 22 tisuće policajaca: Povišene mjere sigurnosti u Izraelu

Abas kaže da su se pregovori s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom bavili uspostavom uvjeta za mir, među ostalima i pitanjem izbjeglica i židovskih doseljenika.

"S ove govornice u Ujedinjenim narodima poručujem palestinskome narodu u Palestini i inozemstvu da se pojavila povijesna prilika da naš narod obnovi svoja legitimna prava i ostvari mir i prosperitet kojemu težimo", rekao je Abas u govoru na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

U dosad najpozitivnijem govoru u UN-u, Abas je rekao da se raspravlja o uvjetima za stvaranje palestinske države i rješavanju nesuglasica s Izraelom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene