Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišao na Arafatov grob

Abas po povratku u Ramalah dočekan ovacijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa su tisuće simpatizera dočekale ovacijama u Ramalahu nakon što je u petak u New Yorku predao zahtjev za punopravnim članstvom Palestine u UN-u.

Abas je odmah po povratku otišao na grob bivšeg povijesnog šefa palestinskog pokreta Jasera Arafata i zatim održao govor, prenosi AFP. 'Otišli smo u UN prenoseći vaše nade, snove, težnje, patnje viziju i želju za neovisnom palestinskom državom', rekao je isprekidan odobravanjima okupljenih.

Abas je istaknuo da neće nastaviti pregovore s Izraelom ukoliko izraelsko naseljavanje ne bude u potpunosti zaustavljeno. Bliskoistočni kvartet (SAD, EU , UN i Rusija) je predložio u petak Izraelcima i Palestincima nastavak mirovnih pregovora kako bi do kraja 2012. postigli konačni dogovor.

Taj prijedlog, koji palestinska uprava mora proučiti sljedećih dana, ne spominje izrijekom zaleđivanje kolonizacije koju traže Palestinci.

Predsjednik Abas je voljan nastaviti pregovore s Izraelom na temelju granica iz 1967., uz uvjet prekida gradnje židovskih naselja. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljeni dokumenti Abas negira navode o podjeli Jeruzalema s Izraelom Slika nije dostupna Tajni dokumenti Palestina Izraelu nudila 'najveći Jeruzalem u povijesti'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene