Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči govora Abasa

22 tisuće policajaca: Povišene mjere sigurnosti u Izraelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 22 tisuće policajaca raspoređeno je u petak na području u Izraela uoči govora palestinskog čelnika Mahmuda Abasa koji će popodne u New Yorku zatražiti priznanje palestinske države u UN.

'Razmjestili smo 22 tisuće policajaca s ciljem održavanja reda u Izraelu. Na položajima će ostati najmanje do subote navečer', rekao je u Jeruzalemu glasnogovornik izraelske policije.
Abas će, po riječima palestinskog predstavnika u UN-u, u 17.35 sati po srednjoeuropskom vremenu predati zahtjev Vijeću sigurnost, a otprilike sat potom održati govor pred Općom skupštinom UN-a.

Očekuje se da će događaje u New Yorku pratiti masovna okupljanja i prosvjedi Palestinaca. 'Izraelska policija podigla je razinu pripravnosti i posebno će paziti na 'zelenu liniju', granicu Izraela s arapskim dijelom istočnog Jeruzalema i Zapadnom obalom", kazao je glasnogovornik. 'Magen David Adom' (Crveni Davidov štit), izraelski ekvivalent Crvenom križu također je povisio razinu pripravnosti, kao i izraelska vojska razmještena na Zapadnoj obali. (Hina)

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelske ročnice Znaju sve o neprijatelju Bile su "izraelske oči" na granici, upozoravale su na rat, ali nitko ih nije slušao: One su prve ubijene, a nisu imale ni oružje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene