Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud vratio na posao suca kojeg je suspendirao Musharraf

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski Vrhovni sud je vratio na posao suca Iftikhara Chaudhryja u petak, četiri mjeseca nakon što ga je suspendirao predsjednik Pervez Musharraf.

Chaudhry je postao simbol otpora Pervezu Musharrafu nakon što je odbio odstupiti s dužnosti.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Slika nije dostupna Reakcija na priopćenje 'Hrvatin je trebao reagirati i na Milanovićevu izjavu'

"Odluka je ukinuta i sudac Vrhovnog suda je vraćen na dužnost", kazao je sudac Khalil-ur-Rehman Ramday, predsjednik 13-članog Vrhovnog suda.

Vraćenje Cahaudhryja na posao moglo bi stvoriti probleme Musharrfau koji se nada ponovnom izboru na petogodišnji predsjednički mandat.

Cijeli postupak protiv Chaudhryja uključivao je navodno njegovo namještanje posla sinu, troškove za gorivo te njegovu sklonost skupim automobilima. Vlada je također prošli mjesec uputila Vrhovnom sudu izjavu u kojoj je otpužila Chaudhryja da zlostavlja svoje kolege.

Mnogi kritičari smatraju da se Musharraf želi zapravo riješiti Chaudhryja jer bi sudac mogao blokirati ustavne promjene i tako spriječiti njegov plan za ponovni izbor za predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene