Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrta kazna?

Vojni psihijatar iz Fort Hooda optužen za ubojstvo 13 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska SAD-a optužila je vojnog psihijatra za ubojstvo 13 osoba u prošlotjednom napadu u vojnoj bazi Fort Hood koji je šokirao SAD.

Glasnogovornik vojske je u četvrtak rekao da je bojnik Nidal Malik Hasan, star 39 godina, musliman rođen u SAD-u od roditelja imigranata, optužen za ubojstvo 13 žrtava u pucnjavi 5. studenog u Fort Hoodu, najvećem vojnom kompleksu na svijetu.On bi mogao biti osuđen na smrtnu kaznu a slučaj je pokrenuo kritike vojne obavještajne službe nakon što se saznalo da je Hasan bio u kontaktu s radikalnim imamom naklonjeni al Kaidi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubijeno 13 osoba Vlasti istražuju veze ubojice iz Fort Hooda i radikalnog imama Slika nije dostupna Među ubijenima i trudnica 'Napadač iz Fort Hooda je uzvikivao 'Allah, Allah''

>> 'Ubojica je možda bio istraumatiziran pričama vojnika'

Hasan se liječi u vojnom medicinskom centru Brooke u San Antoniju od prostrijelnih rana koje je zadobio u svojem ubilačkom pohodu. Ako ga vojni sud osudi za ubojstvo s predumišljajem mogao bi se suočiti sa smrtnom kaznom, rekao je dužnosnik vojske SAD-a. Vojska ne isključuje iznošenje novih optužnica protiv Hasana u budućnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene