Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavina reakcija u New Yorku

"Ako dođe do napada nuklearnim oružjem, slušajte vlasti i ne ispitujte...": Grad objavio video koji je uplašio mnoge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odjel grada New Yorka za upravljanje kriznim situacijama objavio je početkom tjedna video "Što napraviti u slučaju nuklearnog napada na grad".

Objavom videa u New Yorku u kojem se pojašnjava "što napraviti u slučaju nuklearnog napada na grad" nastala je lavina komentara.

U videu se objašnjava kako su šanse da se nešto takvo dogodi jako male, ali da bi stanovnici trebali znati postupati i u toj situaciji.

"Dogodio se napad nuklearnim oružjem na New York. Ne pitajte me kako ili zašto, samo morate znati da je došlo do ozbiljnog udara. Evo što vam je činiti", rekla je žena koja objašnjava korake u videu.

Tri koraka su ključna. Prvi je da građani uđu negdje u zatvoreno, ostanu unutra i slušaju obavijesti. Trebaju se odmaknuti od prozora.

Ostanak u automobilu nije opcija. Dalje je građanima rečeno da ne izlaze dok za to ne dobiju dozvolu vlasti.

Onima koji su bili na otvorenom u trenutku udara savjetuju da uklone svu odjeću kako bi se izbjegla radioaktivna prašina, a oni koji imaju podrume, trebali bi što prije krenuti u njih. Nakon toga savjetuje se građanima da se otuširaju.

Dio ljudi video je shvatio kao odgovor na rusku invaziju. Od početka rata u Ukrajini u više su navrata razni Putinovi propagandisti nagovještavali uništenje Zapada ako nastavi pomagati Ukrajini.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin STRATEŠKA META Putinov saveznik: "Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita..."

Pročitajte i ovo Wendy Sherman, Cho Hyun-dong UZ POMOĆ SAVEZNIKA SAD upozorio Sjevernu Koreju: ''Jasno ćemo odgovoriti bude li nuklearnog pokusa''

"Skrivanje od čega? Radioaktivnost ne nestaje", jedan je od komentara. "Sve je moguće. Bolje biti spreman. Odrastao sam tijekom Hladnog rata i vježbe u slučaju zračnog napada u školi bile su norma", zaključio je drugi muškarac u komentarima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene