Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlakom iz Pariza u London za rekordna dva sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Superbrzi vlak Eurostar stigao je u utorak iz Pariza u London u rekordnom vremenu od dva sata, 3 minute i 39 sekundi, na svom prvom putovanju novom trasom od pariškog kolodvora Gare du Nord do modernog londonskog terminala St Pancras.

Svečani vlak, koji je s pariškog Gare du Nord krenuo u 10.44 sati po srednjoeuropskom vremenu, stigao je na kolodvor St Pancras u središtu Londona u 12.47 sati po istom vremenu, prešavši za to vrijeme udaljenost od 492 kilometra.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Ilustracija Put iz pakla Dalekovod se srušio na vlak: 700 putnika bilo je zarobljeno i bez WC-a osam sati

Posebni vlak u kojemu su bili čelnici željezničke tvrtke i novinari tako je obilježio preseljenje londonskog terminala Eurostara s kolodvora Waterloo, južno od Temze, na St Pancras. Pruga će službeno biti puštena u promet u noći s 13. na 14. studenog.

Redovni putnici Eurostara morat će pak pričekati do tog dana kako bi se provozali prugom od Gare du Nord do Saint Pancrasa, za što će im u prosjeku trebati dva sata i 15 minuta, odnosno dvadeset minuta manje nego za sadašnje putovanje od Gare du Nord do Waterlooa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene