Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojka s dijagnozom tumora na mozgu, čudesno se oporavila nakon odlaska na vožnju 'Vlakom smrti'.


Studentica koju je od smrti dijelilo nekoliko sati kada joj je dijagnosticiran smrtonosan tumor na mozgu zapanjila je liječnike svojim brzim i nevjerojatnim oporavkom.

Vezani članci Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave'' Slika nije dostupna Operacija kao na filmu: Pacijent potpuno svjestan dok mu uklanjaju tumor na mozgu

>> Neće doživjeti 10. rođendan: 'Mama, ne mogu više. Dosta je operacija'

Emmi Bassett je smrtonosan tumor dijagnosticiran prije 7 godina, a danas je živa samo zahvaljujući vožnji 'vlakom smrti'.

Veličina i brzina rasta tumora bili su razlog negativnih procjena liječnika. Smatrali su da ni operacija ne bi mogla spasiti Emmin život te da bi mogla ostati u vegetativnom stanju. No, 7 godina nakon operacije za koju se vjerovalo da će uništiti Emmin život ona je zapanjila liječnike svojim čudesnim oporavkom. Zaprepašteni liječnici smatraju da je Emma Bassett preživjela jer se tekućina koja je uzrokovala pritisak na lubanju redistribuirala tijekom vožnje.

'Nevjerojatno sam sretna što sam se uspjela oporaviti nakon operacije. Liječnici su rekli mojim roditeljima da će se o meni morati brinuti 24 sata, jer bih nakon operacije mogla biti u vegetativnom stanju. Tumor je bio omotan oko moje moždanog debla, a kirurzi su uklanjanjem tumora mogli uzrokovati nepopravljivu štetu', izjavila je Emma. 'Mislili su da mogu postići malo poboljšanje nakon no nikad nisu očekivali da ću se oporaviti. Moj oporavak zahtijeva puno odlučnosti i napornog rada, ponosna sam na ono što sam postigla, i nadam se da moja priča može pomoći nekome drugom da uoči znakove tumora na mozgu prije nego što bude prekasno. Nadam se, da ću ja pomoći drugim ljudima da postanu svjesni tih ranih znakova upozorenja na tumore u sklopu projekta Headsmart'.

HeadSmart je projekt koji ima za cilj povećati svijest o pojavi tumora na mozgu kod djece te da se smanji vrijeme potrebno da se napravi dijagnoza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju