Ruski predsjednik Vladimir Putin osobno je isprobao novu opremu svoje vojske nedaleko od Moskve, a sve su zabilježile kamere.

Galerija


Novi mačo pothvat ruskog predsjednika Vladimira Putina. Na poligonu za gađanje uzeo je u ruke poluautomatsku snajpersku pušku koju je proizveo Kalašnjikov.

Vezani članci Aleksej Navaljni Navaljni osuđen na kaznu zatvora, sud tvrdi da je prekršio uvjetnu kaznu: Zapad traži hitno oslobađanje Joe Biden Biden zabrinut oko postupanja ruske vlade s Navaljnim, pozvao Putina da ga oslobodi

Putin je u mete udaljene 600 metara ispalio pet hitaca, a ruski mediji izvijestili su da su od toga tri pogodila mete. Ruski predsjednik nakon gađanja u srijedu je razgledavao i ostalu vojnu opremu na izložbi Kalašnjikov koncerna u blizini Moskve.

Podsjetimo, Putin je opet počeo raditi na svojoj popularnosti u Rusiji nakon pada rejtinga. Povjerenje u Putinovo predsjedništvo, koji je obećao da neće povećati dobne granice za umirovljenje, opalo je na 64 posto u kolovozu s 80 posto u svibnju, rezultati su to državne ankete VTsIOM.

Stoga je ruska televizijska postaja koju kontrolira Kremlj, pokrenula je novu tjednu emisiju posvećenu predsjedniku Vladimiru Putinu kako izgleda s namjerom podizanja njegove popularnosti koja je u velikom padu.