Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rijetko viđeno

VIDEO Vladimir Putin snimljen s nuklearnom aktovkom?

Dvojica časnika, u pratnji ruskog predsjednika Vladimira Putina, na forumu u Pekingu, nosila su aktovke za koje se vjeruje kako služe za aktiviranje nuklearnog napada.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u Kini sudjeluje na gospodarskom forumu te se susreo s predsjednikom Xi Jinpingom. Tijekom odlaska na sastanak pratila su ga dvojica mornaričkih časnika koji su nosili aktovke za koje se vjeruje da su "nuklearne aktovke", javlja Reuters.

 

 

Rusku nuklearnu aktovku, poznatu kao čeget, tradicionalno nosi mornarički časnik. Aktovka je cijelo vrijeme uz Putina, ali se rijetko može snimiti kamerom.

"Bez određenih torbi nije potpuno ni jedno Putinovo putovanje", napisali su dopisnici državne novinske agencije RIA ispod snimke.

Aktovkama se ne može diretno lansirati nuklearno oružje, već one služe kako bi potvrdile Glavnom stožeru da je predsjednik izdao naredbu.

Produbljuju povjerenje

Nakon sastanka, kineski čelnik Xi Jinping rekao je ruskom predsjedniku Putinu u srijedu da se "političko međusobno povjerenje" između njihovih zemalja "stalno produbljuje", objavili su pekinški državni mediji. Pročitajte više detalja o sastanku dvojice čelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene