Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Putin je u svom tradicionalnom obraćanju naciji naglasio da Moskva neće ignorirati tursko pomaganje Islamskoj državi.


"Turska će zažaliti zbog rušenja ruskog borbenog zrakoplova nedaleko od sirijsko-turske granice", izjavio je je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u svom tradicionalnom obraćanju naciji dodajući da Moskva neće ignorirati tursko pomaganje teroristima, prenose ruski mediji.

Rusi: Vruća linja je već postojala, ali je Turci nisu nijednom iskoristili

Vezani članci Koronavirus u Rusiji Uvode obvezno cijepljenje protiv koronavirusa: "Moramo zaustaviti tu strašnu bolest i umiranje tisuća ljudi" Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine''

Međutim, Putin je rekao da reakcija Moskve neće biti "živčana, histerična i opasna" za Rusiju i za cijeli svijet te da neće "zveckati oružjem". "Neće biti ništa takvo. Odgovornost za zemlju i za narod bit će u osnovi naših akcija. Nećemo se upustiti u zveckanje oružjem", kazao je.

"No, ako netko misli da će nakon počinjenja podlog ratnog zločina - ubojstva naših ljudi - proći samo s ograničenjima na trgovinu rajčicama ili nekim drugim ograničenjima u građevinskoj i drugim industrijama, onda su u velikoj zabludi", istaknuo je. 

"Podsjetit ćemo ih puno puta na to što su učinili i osjetit će žaljenje više nego jednom", naglasio je Vladimir Putin.

Iako je optužio Ankaru za pomaganje teroristima, Putin je turski je narod nazvao prijateljskim. "Mi znamo tko u Turskoj puni svoj džep i omogućuje zaradu teroristima. Međutim, turski narod je dobar, marljiv i talentiran. U Turskoj imamo puno starih i pouzdanih prijatelja. Nećemo izjednačavati njih i dio aktualne vladajuće elite koji snosi izravnu odgovornost za smrt naših vojnika u Siriji."

Davutoglu: Branili smo svoj zračni prostor, nećemo se ispričati za to

Putin je počeo svoje tradicionalno obraćanje minutom šutnje za poginule ruske vojnike u Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook