Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječen teroristički napad

Putin nazvao Trumpa i zahvalio mu na suradnji s CIA-om

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Informacije koje je CIA dostavila Rusima, pomogle su u sprječavanju napada u katedrali u Sankt Petersburgu, izvijestili su ruski mediji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom je razgovoru zahvalio američkom kolegi Donaldu Trumpu za intervenciju CIA-e, odnosno za korisne informacije koje su im javili i zbog kojih je spriječen napad na katedralu u Sankt Petersburgu.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

Zauzvrat je Putin obećao Trumpu da će informirati američke službe sigurnosti ukoliko doznaju za pripremanje sličnih napada u SAD-u, objavio je Interfax, prenosi BBC.

Podsjetimo, FSB je u Sankt Peterburgu okončao ilegalne aktivnosti tajne ćelije pripadnika IS-a koja se pripremala izvesti atentate 16. prosinca. Skupina je planirala "samoubilački napad" kao i "ubojstva i eksplozije na vrlo posjećenim mjestima''.

Uhićeno je ukupno sedam pripadnika ćelije IS-a. Policija je prilikom toga zaplijenila mnogo eksploziva koji služi za izradu eksplozivnih naprava, automatskog oružja i streljiva, te knjige ekstremističkog sadržaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene