Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp

Informacije koje je CIA dostavila Rusima, pomogle su u sprječavanju napada u katedrali u Sankt Petersburgu, izvijestili su ruski mediji.


Ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom je razgovoru zahvalio američkom kolegi Donaldu Trumpu za intervenciju CIA-e, odnosno za korisne informacije koje su im javili i zbog kojih je spriječen napad na katedralu u Sankt Petersburgu.

Vezani članci Joe Biden i Vladimir Putin Putin čestitao Bidenu na izbornoj pobjedi: ''Spreman sam na interakcije i kontakte" Trump i Putin Trump i Putin zajedno čekaju rezultate predsjedničkih izbora, barem ako je vjerovati ovim slikama

Zauzvrat je Putin obećao Trumpu da će informirati američke službe sigurnosti ukoliko doznaju za pripremanje sličnih napada u SAD-u, objavio je Interfax, prenosi BBC.

Podsjetimo, FSB je u Sankt Peterburgu okončao ilegalne aktivnosti tajne ćelije pripadnika IS-a koja se pripremala izvesti atentate 16. prosinca. Skupina je planirala "samoubilački napad" kao i "ubojstva i eksplozije na vrlo posjećenim mjestima''.

Uhićeno je ukupno sedam pripadnika ćelije IS-a. Policija je prilikom toga zaplijenila mnogo eksploziva koji služi za izradu eksplozivnih naprava, automatskog oružja i streljiva, te knjige ekstremističkog sadržaja.