Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li to slučajnost?

Vlada na internetu objavila popis nuklearnih postrojenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada SAD-a slučajno je na internetu objavila popis vladinih i civilnih nuklearnih postrojenja i njihovih aktivnosti u SAD-u no dužnosnici su rekli da u objavljenom materijalu nema informacija koje bi ugrozile nacionalnu sigurnost.

Dokument od 266 stranica objavljen je 6. svibnja kao prijenos podataka predsjednika Obame kongresu, a popis će biti će proslijeđen i Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju. Neke od stranica označene su 'vrlo povjerljivo'.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi Slika nije dostupna Rat riječima između Kongresa i Bijele kuće

Državni tajnik za energetiku Steven Chu, upitan za objavu u Predstavničkom domu, rekao je da je zabrinut objavom zbog toga što se odnosi i na postrojenje za skladištenje urana u nacionalnom laboratoriju Y-12 Oak Ridge u Tennesseeju. Glasnogovornik ureda na nacionalnu nuklearnu sigurnost Damien LaVera je rekao da je dokument pregledalo više vladinih agencija te da je zaključeno da informacije u njemu nisu ugrozile nacionalnu sigurnost.

>> Kanadska dužnosnica zaboravila tajne dokumente

Nadležni ured američke administracije objavio je da je nakon konzultacija s Bijelom kućom i Kongresom trajno povukao dokument s interneta.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene