Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vjerski vođa Crvene džamije: Ubijeno više od 70 učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamski vjerski vođa, u subotu je optužio vojsku za ubojstvo više od 70 njegovih učenika, no i dalje ustrajava na uvjerenju da će svi radije postati mučenici nego se predati.

Islamski vjerski vođa je s nekolicinom istomišljenika utaboren u pakistanskoj Crvenoj džamiji u Islamabadu, već peti dan pod opsadom vladinih vojnika

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Iako vladini izvori izvješćuju o 19 poginulih od utorka, kada su
sukobi počeli, jedan od vjerskih vođa u džamiji, Abdul Rashid Ghazi, za lokalnu tv-postaju kazao je kako je ondje ubijeno više od 70 njegovih učenika.

"Ovdje je između 70 i 80 mrtvih tijela naših učenika", kazao je
Ghazi, no informaciju je nemoguće potvrditi iz neovisnih izvora.

U subotu ujutro oko džamije, koju je opkolilo više tisuća vojnika, odjeknulo je više od deset snažnih eksplozija, javlja njemačka agencija dpa i dodaje da je peteročlano izaslanstvo krenulo pregovarati s otmičarima o dostavi pomoći i predaji.

"Čuli smo 11 snažnih eksplozija u razmaku od jedne minute, a slijedila je snažna pucnjava", rekao je jedan očevidac za agenciju dpa.

Izaslanstvo pakistanskih parlamentaraca i čelnici dviju vjerskih političkih stranaka krenuli su u džamiju kako bi se sastali s tvrdolinijskim vjerskim vođom Abdulom Rashidom Ghazijem.

"Nosimo zalihe lijekova i hrane i želimo uvjeriti Gahzija da se
bezuvjetno preda kako bi se izbjeglo krvoproliće", rekao je Sajed Bilal, lokalni čelnik vjerskog saveza Muttahida Majlis-e-Ammal (MMA) za televizijski kaanl Aaaj news.

Dužnosnici džamije odbili su predati mrtva tijela sanitetskoj ekipi i kazali da će tijela biti pokopana u masovnoj grobnici, doznaje se od izvora iz džamije.

Vlasti su u subotu provele istragu o mogućem pokušaju ubojstva Perveza Musharrafa nakon što je na njegov zrakoplov pucano u trenutku polijetanja iz vojne baze blizu glavnoga grada, a u njemu se tada nalazio i predsjednik.

Očevici i agencije prenose kako su sukobi između islamista i vladinih snaga u subotu pojačani.

"Pucnjava ne prestaje. Vladine snage odgovaraju na pucnjavu iz džamije", rekao je za France presse jedan pripadnik snaga sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene