Vjeran pas čekao je svog vlasnika ispred bolnice na sjeveroistoku Turske punih šest dana, sve dok pacijent nije otpušten, te nije slučajno što se za psa kaže da najbolji čovjekov prijatelj.


Kada je Cemal Senturk 14. siječnja odvezen u bolnicu u gradu Trabzonu, njegova kujica Boncuk je pobjegla za njim iz stana te ga ispred bolnice strpljivo čekala.

Osoblje bolnice obavijestilo je Senturkovu obitelj o njegovoj psećoj prijateljici koja ju je prvog dana vratila u stan, ali je svaki put iznova pobjegla i "stražarila" pred bolnicom, ispričao je direktor bolnice Murat Ercan, javlja CNN.

Senturkov stan se nalazi nedaleko od bolnice.

"Boncuk ga je slijedila do bolnice, tamo se utaborila i odbijala je otići sve dok pacijent nije otpušten", rekao je Ercan.

Kako bi je utješio i uvjerio da je sve u redu, Senturk joj se svakodnevno javljao s prozora ne bi li se vratila kući, no Boncuk je to učinila zajedno s njim, nakon što je otpušten s liječenja.

Tulum u COVID bolnici Dubrava Cure informacije o tulumu u COVID bolnici: "Bilo je to u sobi za odmor u podrumu. Kolegica je slavila"

Peti dan nakon potresa u Petrinji Udruge iz Češke pomogle stadalima u potresu: "Tih ljudskih sudbina je nebrojeno. Svi su izgubili sve"

Tijekom "straže", Boncuk je zadobila simpatije bolničkog osoblja koji su je hranili i o njoj brinuli.

Senturk i Boncuk su zajedno devet godina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju