Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnio je ostavku

Građani bijesni zbog cijepljenja vojnog generala preko reda: "Moj partner ima Alzeheimerovu bolest te je slijep. Jeste li vi važniji?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki španjolski general dao je ostavku u subotu nakon optužbi da je primio cjepivo protiv covida-19 prije prioritetnih skupina, postavši tako jedan od brojnih javnih dužnosnika koji je izazvao bijes javnosti zbog preskakanja reda za cijepljenje.

Visoki španjolski general dao je ostavku zbog optužbi da je primio cjepivo preko reda, postavši tako jedan od brojnih javnih dužnosnika koji je izazvao bijes javnosti zbog preskakanja reda za cijepljenje. Ministrica obrane Margarita Robles tražila je objašnjenje od generala Miguela Angela Villarroye, zapovjednika glavnog stožera, nakon što su se u petak pojavili napisi u medijima da se cijepio.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak Nema novih mjera Porast zaraženih u Europi! Capak o koronavirusu: "Imamo tri nova soja, situacija je stabilna" Slika nije dostupna Podijelit će ga unutar EU Europska država uvodi registar necijepljenih osoba: ''To neće biti javno dostupan dokument i poštovat ćemo zaštitu podataka''

U priopćenju o njegovoj ostavci, ministarstvo obrane dalo je naslutiti, ali nije izravno potvrdilo da je Villarroya primio cjepivo. General "nikad nije namjeravao iskoristiti neopravdane privilegije koje su narušile sliku oružanih snaga te bacile sumnju na generalovu čast", objavilo je ministarstvo.

Dodaje da je Villarroya "postupio onako kako je mislio da je ispravno", no da je to "nanijelo štetu javnoj percepciji oružanih snaga." Villarroya nije bio odmah dostupan za komentar.

Građani bijesni: "Jeste li vi važniji od nas?"

Na početku pandemije, Villarroya je predstavljao vojsku na dnevnim konferencijama za medije na kojima je govorio o tome kako vojnici čiste staračke domove te brine o starijima. Španjolci su ozlojeđeni zbog preskakanja reda za cijepljenje.

"Generalu Villarroya i ostali kolege, moj partner ima 67 godina, ima Alzeheimerovu bolest te je slijep. Čekamo na cjepivo. On je službenik, a ja bivša medicinska sestra te smo u prvoj grupi. Jeste li vi važniji?", tvitala je korisnica te društvene mreže.

Stopa zaraženih u Španjolskoj je narasla od prosinca, s 42.885 novih slučajeva zabilježenih u petak i ukupno 2,4 milijuna od početka pandemije. U petak je registrirano 400 umrlih, a ukupno je od početka pandemije život izgubila 55.441 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene