Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejskom predsjedniku Kim Jong-Unu u ponedjeljak je dodijeljena nova funkcija na stranačkom kongresu, na kojemu je izabran za predsjednika jedine stranke u državi, Radničke partije Koreje.


Predsjednik predsjedništva Vrhovne narodne skupštine Kim Yong-Nam, koji obnaša uglavnom počasnu funkciju, o tomu je obavijestio strane novinare kojima je nakratko dopušteno da prisustvuju stranačkom kongresu, prvome u zadnjih 36 godina.

Vezani članci Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

Kim Jong-Un, nasljednik dinastije koja zemljom vlada od njezina osnutka 1948., dosad je bio prvi sekretar Radničke partije Koreje.

Održavanje stranačkog kongresa je, smatraju promatrači, način da se učvrsti status mladoga čelnika koji je na vlast došao nakon smrti oca Kim Jon-Ila u prosincu 2011.

Kim Jong-Il imao je funkciju doživotnog glavnog tajnika stranke. Djed aktualnog čelnika, Kim Il-Sung, utemeljitelj Sjeverne Koreje, i dalje nosi titulu vječnog predsjednika države unatoč tomu što je umro 1994. (Hina)