Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastao se s Vučićem

Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima
Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Foto: Afp
Mađarski premijer Viktor Orban u Bruxellesu se žestoko obrušio na europske birokrate.

Viktor Orban održao je govor u Bruxellesu na svečanoj dodijeli nagrade Hunyadi Janos. Riječ je o zakladi koja dodjeljuje posebna priznanja za postignuća za obranu slobode i neovisnosti europskih naroda.

Nagradu je ove godine odnio poljski europarlamentarac Ryszard Antoni Legutko, prenosi Daily News Hungary.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin zvuči poznato? Šef SDP-a Peđa Grbin otkrio kako će se zvati velika koalicija i najavio: "Krećemo u pobjedu i Z... ne smijem to reći "

Na dodjeli u birokratskom središtu Europske unije Viktor Obran uputio je kritike samom vrhu Europskog parlamenta i komisije.

"Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti. Kao što smo poslali komuniste", rekao je mađarski premijer.

Iznio je svoje stajalište o tome kako progresivne struje unutar europske zajednice ne zanimaju građani, već samo provedba njihovih ideja te zbog toga ne prežu ni pred čim.

Pročitajte i ovo Razriješeno ubojstvo staro 40 godina Napokon pravda Razriješeno ubojstvo staro 40 godina: Ubojicu koji je silovao i mučki ubio studenticu razotkrila žvaka

"Ako je cijena ostvarenja ideala rušenje industrije i poljoprivrede, oni će to učiniti. Ako ilegalnim migracijama brišu kulturnu prošlost Europe, to će i učiniti. Mi ne zastupamo ideje, već europske ljude", smatra Orban.

Naglasio je i kako bi na sljedećim izborima za Europski parlament primat mogle preuzeti suverenističke snage.

"Prvi put u mnogo desetljeća osjećam da suverenisti iz srednje Europe nisu sami. Nikada nisam vidio tako dobru priliku da nacionalne konzervativne, suverenističke i kršćanske snage postanu dominantne u Europskoj uniji", zaključio je Orban.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu

Mađarski premijer u Bruxellesu se sastao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Svoje druženje dvojac je ovjekovječio i fotografijom.

"S prijateljem Viktorom Orbanom na večeri uoči početka dvaju velikih samita koji se održavaju u Bruxellesu. Razgovarali smo o svim značajnim temama za naše zemlje, razmijenili mišljenja o aktualnoj geopolitičkoj situaciji, regionalnim pitanjima i energetici", napisao je Vučić u opisu ispod fotografije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene