Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršene su rezolucije

Hitan sastanak o Sj. Koreji: Vijeće sigurnosti UN-a traži odgovor na novi nuklearni pokus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda će se hitno sastati u ponedjeljak kako bi razgovaralo o odgovoru na novi nuklearni pokus Sjeverne Koreje proveden u nedjelju.

Sjedinjene Države, Velika Britanija, Francuska, Japan i Južna Koreja su tražili održavanje sastanka u 10 sati po lokalnom vremenu, objavilo je američko veleposlanstvo pri UN-u.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

Sjeverna Koreja je izvela šesti i najjači nuklearni pokus u nedjelju, prekršivši UN-ove rezolucije, detoniranjem, kako tvrdi, hidrogenske bombe koja se može montirati na raketu dugog dometa.

Sjeverna Koreja je od 2006. godine pod sankcijama Ujedinjenih naroda zbog svojih balističkih raketnih i nuklearnih programa. Kina i Rusija drže da su jedino rakete dugog dometa ili nuklearno oružje okidači za daljnje moguće sankcije UN-a. Vijeće je prošlog mjeseca jednoglasno odredilo nove sankcije Sjevernoj Koreji nakon što je ona u srpnju lansirala dvije rakete dugog dometa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene