Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg donio probleme

Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode"

Aktualno Galerija Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Foto: DNEVNIK.hr Valentin Crljenko, voditelj TJ Delnice, HAC Valentin Crljenko, voditelj TJ Delnice, HAC Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg, vjetar i problemi u prometu Galerija 1/4 >>
Diljem Hrvatske pao je snijeg, što je izazvalo probleme u prometu.

Snježni uvjeti stvorili su probleme u prometu, a trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno. Puše i bura, a tijekom dana očekuje se njezino jačanje.

Na autocestama je bio veći broj prometnih nesreća. Vozače se poziva da prilagode brzinu i na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog orkanskog vjetra je zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje za sve skupine vozila, ali i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene. Ralice su u pogonu i na glavnim prometnim pravcima i na lokalnim cestama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške kliničke slike Epidemija ospica i hripavca poharala dva grada susjedne države: "Riječ je o necijepljenoj djeci"

O problemima na cesti koje su izazvali zimski uvjeti reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga razgovarala je u s Valentinom Crljenkom, voditeljem Tehničke jedinice Delnice Hrvatskih autocesta, koji je opisao kakvo je stanje na autocesti A6.

"Između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica imamo zimske uvjete na cesti, što znači da je zabranjena vožnja tegljačima i prikoličarima, a ostali prometuju sa zimskom opremom. Isto tako, olujni vjetar puše između Delnica i Kikovice, pa je na snazi zabrana za sva vozila osim automobila", rekao je.

Osim toga, stara cesta prema Zagrebu trenutačno je zatvorena za sav promet jer su na nju unatoč zabrani izišli teretni kamioni.

"Ima pojedinaca koji se ne pridržavaju pravila o korištenje zimske opreme ili ne prilagode brzinu, i onda se događaju prometne nezgode", objasnio je.

Pročitajte i ovo Majka kupa dijete u kampu u Pojasu Gaze Užasi u Gaz Carski rezovi se rade bez anestezije, majke od šoka ne mogu dojiti: "U utrobi je mjesec dana nosila mrtvu bebu"

Zabilježen je i vjetar brzine više od 100 kilometara na sat.

"To je zasad olujna bura, ali prognoze su takve da bi mogao početi puhati i orkanski vjetar", najavio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene