Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ostali bez struje

VIDEO: Zbog snijega deseci tisuća ljudi bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zeland je iznenadio snijeg. Velika količina je pala na južni dio otoka. Oštećene su mnoge zgrade, urušeni krovovi, a deseci tisuća građana ostali su bez struje.

'Pritisak snijega je morao biti prejak. Nikad nije pala tolika količina. Ova zgrada je izgrađena prije deset godina i nikad se ovakvo nešto nije dogodilo. Krov jednostavno nije mogao izdržati', rekao je Nigel Skelt, upravitelj sportskog stadiona u gradu Invercargill.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

'Snijeg u sebi sadrži velike količine vode zbog čega je jako težak', objasnio je meteorolog Andy Fraser. Dalje prema sjeveru zemlje, stanovnici se moraju nositi s jakim vjetrovima, koji čupaju stabla. U nekim su područjima munje izazvale požare, javlja AP. Nema informacija o ozlijeđenima. Nakon potresa magnitude od 7 stupnjeva po Richteru, ovo je druga prirodna katastrofa koja je ovog mjeseca pogodila Novi Zeland.

>> Serija potresa zatresla Novi Zeland

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene