Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon subotnjeg

Serija potresa zatresla Novi Zeland

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Serije potresa, od kojih dva magnutude 5,4 stupnja, zatresla su tijekom noći drugi po veličini novozelandski grad Christchurch, nakon što ga je u subotu pogodio najjači potres u toj zemlji u posljednjih 80 godina.

Podrhtavanja tla izazvala su nove štete i strah stanovnika koji se još oporavljaju od subotnje katastrofe, javljaju svjetski mediji. 'Bila je ovo teška noć za sve', kazao je za Radio Novi Zeland gradonačelnik Christchurcha Bob Parker. Šef civilne zaštite John Mitchell stanovnike je upozorio da se pripreme na najgore, jer po predviđanjima geologa mogu uslijediti i snažnija podrhtavanja tla od najjačeg potresa koji je u subotu područje Christchurcha pogodio snagom od 7,4 stupnja po Richteru.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Potres u Japanu Cijeli grad podrhtavao VIDEO Kamera u Fukushimi zabilježila trenutak snažnog potresa

>> Potres na N. Zelandu otvorio novi rasjed u zemljinoj kori

>> Potres jačine 7 stupnjeva pogodio Novi Zeland!

Novozelandski premijer John Key izjavio je nakon sastanka svog kabineta u Wellingtonu da je na potresom pogođenom području od ukupno 160 tisuća kuća uništeno njih čak 100 tisuća te da se mnoge neće moći popraviti. Iako je početna šteta procijenjena na najmanje dvije milijarde novozelanskih dolara samo je nekolicina ljudi ozlijeđena. Tek 250 osoba zbrinuto je u javnim skloništima, jer je većina stradalnika smještaj pronašla kod obitelji i prijatelja. Opskrba električnom energijom i vodom uspostavljena je u većini domaćinstava, no vodu je i dalje prije upotrebe potrebno prokuhavati. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene