Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viralno svjedočanstvo

VIDEO 22-godišnjaka odgojile dvije lezbijke: Ovo je njegovo iskustvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas 22-godisnji Zach Wahls rođen je u obitelji dviju lezbijki. Njegovo je svjedočanstvo o odrastanju postalo viralno2011. godine kada smo ga i objavili, a možda će vam biti zanimljivo u kontekstu današnjeg referenduma.

Zach Wahls je rođen 15. srpnja 1991. godine u obitelji dviju lezbijki, a njegovo je svjedočanstvo o odrastanju uz dvije žene u veljači 2011. godine obišlo svijet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što će odlučiti? Ustavni suci podijeljeni oko ocjene ustavnosti referendumskog pitanja Slika nije dostupna 'Nakon višemjesečne rasprave' Evo što strani mediji pišu o predstojećem referendumu u Hrvatskoj!

Tada je u sklopu javne rasprave u parlamentu američke savezne države Iowe govorio protiv rezolucije kojom se ondje predlagala zabrana istospolnih zajednica.

'U mojih 19 godina nikada nisam upoznao osobu koja je pomislila da me odgojio gay par', kazao je Zach. 'I znate zašto? Jer seksualna orijentacija mojih roditelja nije imala ama baš nikakav utjecaj na moju osobnost', dodao je.

REFERENDUM O BRAKU: Do 11 sati izašlo 9,29% birača

Ispričao je i da su on i njegova mlađa sestra imali istog, doduše anonimnog, oca donora pa ga posebno veseli što su biološki brat i sestra.

Njihova se obitelj, kazao je, po ničemu nije razlikovala od neke druge. 'Išli smo u crkvu zajedno, večerali, odlazili na putovanja, prolazili teške trenutke ili se svađali', priča Zach. 'Obitelj se temelji na tome da si pomažemo u teškim trenucima i zajedno se radujemo u onim lijepim, ljubav je ono što nas veže i na tome se temelji obitelj', rekao je 19-godišnji Zach.

Njegova majka Terry Wahls je, inače, profesorica kliničke medicine na Sveučilištu u Iowi, a već 19 godina živi u zajednici sa svojom partnericom Jackie. Godine 2009. godine one su tu zajednicu i formalizirale, a iste je godine u samoj Iowi istospolni brak proglašen legalnim.

Zach danas putuje Amerikom i drži govore podrške pravima LGBT zajednice. Pokrenuo je i veliku akciju protiv diskriminacije homoseksualaca u američkim izviđačima. U Iowi je pokrenuo tvrtku koja studentima pruža usluge instrukcija.

Njegovo svjedočanstvo, koje je prije nekoliko godina postalo viralno, a do danas je na YouTubeu pregledano više od 18 milijuna puta, možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene