Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Vojnici pronašli sobu za mučenje zarobljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska SAD-a objavila je video kuće u blizini Bagdada koja je, kako navodi vojska, mogla biti korištena u svrhu obuke pripadnika al-Qaide u Iraku, ali i kao zatvor za mučenje zarobljenika.

Pripadnicima američke vojske koji su uz pomoć iračkih doušnika otkrili zgradu i došli na uviđaj nije jasno u koje je svrhe ona korištena jer u istim su prostorijama razbacane sprave za obuku ali i mučenje te se vide tragovi krvi, pa se nagađa da su se te aktivnosti odvijale neodvojeno jedna od druge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grozote u Ukrajini Sustavno mučenje namjerna politika ruske vojske: "U 90 posto slučajeva..." Ilustracija Osuđena je Monstruozna majka zatvarala sina u pseći kavez i mučila ga skoro do smrti: "Htjela sam ga lijepo odgojiti"

Kuća je pronađena uz neasfaltiranu cestu u području Zambraniyahe, tridesetak kilometara jugoistočno od Bagdada, priopćila je američka vojska.

U njoj su pronađene lisice zakačene za šipke na prozorima, kuke pribijene za zid i vrata, ženska odjeća, improvizirani kreveti i ekspolzivne naprave s kojima se do sada vojska još nije susrela.

'Mislim da je ovo u jednom trenutku bilo i mjesto za treniranje i mjesto na kojem se muče zatvorenici', rekao je kapetan Christopher O'Brian.

APTN, kojem je vojska dostavila video i priopćenje, ogradio se od potvrde datuma, lokacije i sadržaja videa.

'Sugerirano je da je to bila kuća u koju je al-Qaida vodila ljude koje su zatočili', rekao je jedan neimenovani pripadnik vojske.

Također je kazao kako je vojska radila s članovima grupe 'Sinovi Iraka' (fraza koja se korisi kako bi se opisala skupina sunija koju su osnovale SAD u svrhu borbe protiv al-Qaide) kako bi locirali kuću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene