Australska Canberra ugostila je najveći i najpoznatiji nacionalni auto-festival, 'hot-rod car festival', koji je privukao čak 110 tisuća posjetitelja.


Ovaj festival obiluje senzacionalnim podvizima vozača koji pokazuju svoje vještine, od kojih se mnoge svode na rotiranje vozila i 'paljenje' guma.

Vezani članci Fail Na trenutak su pomislili da mogu letjeti, no iluzija se rasplinula čim su poljubili pod PR Ovaj vikend Slurp! festival na Martinskoj koji je upravo objavio i satnice nastupa preko 20 glazbenih imena

Vatrogasci su čak spašavali jednog sudionika iz njegovog vozila kojega je zahvatila vatra nakon što je preletio autobus i zabio se u hrpu automobila.

Ovaj festival, koji obilježava 21. godinu održavanja, kontroverzan je i ugled mu je narušen zbog čestih sukoba obožavatelja s policijom, kao i zbog automobilskih nesreća te snažnog otpora stanovnika Canberre prema ilegalnim utrkama automobila i nasilnom ponašanju pijanih sudionika.

'The Street Machine Summernats Car Festival' je nacionalno slavlje spektakularnih modela, modificiranih mašina te ostalih posebno izrađenih modela.