Australska Canberra ugostila je najveći i najpoznatiji nacionalni auto-festival, 'hot-rod car festival', koji je privukao čak 110 tisuća posjetitelja.


Ovaj festival obiluje senzacionalnim podvizima vozača koji pokazuju svoje vještine, od kojih se mnoge svode na rotiranje vozila i 'paljenje' guma.

Vezani članci Robert Hranj - 2 Zašto još nisu osposobljena sva borbena vozila koja je SAD donirao Hrvatskoj? ''Za 20-ak milijuna kuna mogli bi ososobiti ostatak kontingenta, u iduće dvije, tri godine'' Fail Na trenutak su pomislili da mogu letjeti, no iluzija se rasplinula čim su poljubili pod

Vatrogasci su čak spašavali jednog sudionika iz njegovog vozila kojega je zahvatila vatra nakon što je preletio autobus i zabio se u hrpu automobila.

Ovaj festival, koji obilježava 21. godinu održavanja, kontroverzan je i ugled mu je narušen zbog čestih sukoba obožavatelja s policijom, kao i zbog automobilskih nesreća te snažnog otpora stanovnika Canberre prema ilegalnim utrkama automobila i nasilnom ponašanju pijanih sudionika.

'The Street Machine Summernats Car Festival' je nacionalno slavlje spektakularnih modela, modificiranih mašina te ostalih posebno izrađenih modela.