Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezero Tempe Down

VIDEO: Urušila se brana, evakuirano stanovništvo Phoenixa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urušila se brana na umjetnom jezeru u blizini Phoenixa uslijed čega je nekoliko stotina galona vode iscurilo u korito Slane rijeke.

Policija i vatrogasci započeli su evakuaciju područja oko jezera Tempe Down i svakoga tko je mogao biti uz Slanu rijeku. Nema izvještaja o ozlijeđenima, a vlasti su rekle da okolne građevine nisu ugrožene. Vlasti su pokušavale locirati skitnice koje koriste dno rijeke kao domove i evakuirati ih na sigurno, rekao je Hugh Hallman, gradonačelnik Tempea, javlJa AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Pogođena brana u Ukrajini nekoliko regija bez struje VIDEO Rusi pogodili najveću branu u Ukrajini! Ispalili 150 projektila i dronova, vatra i dim sukljaju na sve strane

Policija evakuira i područje oko jezera. Još nije poznato što je moglo uzrokovati pucanje brane. Jezero ima četiri gumene brane na napuhavanje s obje strane, a trebale su trajati još 25 do 30 godina. Inspektori su ih pregledavali jednom mjesečno i popravile dva kvara 2002. godine. Tempe je kupio brane 1998. i ispunio jezero sljedeće godine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene