Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska javnost zaprepaštena je snimkom na kojoj skupina policajaca napada nenaoružanog muškarca elektro šokerom.


Postavlja se pitanje jesu li policijski službenici prekoračili ovlasti. Na snimci se vidi nenaoružan muškarac koji se nije htio podvrgnuti pretrazi policajaca u postaji u Perthu.

Vezani članci Policijski očevid u Kozari Putevima Napad na policajce: Priveli dvojicu osumnjičenih, traga se za ostalima Slika nije dostupna VIDEO: Policajci šokerom napali muškarca

Čuju se njegovi krikovi dok ga devet policajaca hvata po postaji, a jedan od njih ozlijeđuje. Još pet puta su ga pogodili izvan dosega kamere. Australska policija napravila je internu istragu u kojoj su dvojica policajaca novčano kažnjena zbog pretjerane uporabe sile.

Snimka je u javnost izašla nakon što je australska policija nedavno elektro šokerom pogodila drugog muškarca u prsa koji je nakon toga umro. Bio je naoružan s dva noža i pokušao je provaliti u obiteljsku kuću u Sydneyu. Od elektro šokera je ostao bez svijesti, da bi poslije u bolnici i preminuo.

'Riječ je o pretjeranoj uporabi elektro šokera koja se ne može opravdati', kazao je Colin Barnett, premijer Zapadne Australije.