Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno

VIDEO Umro nakon što ga je napao DABAR!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na europskom se kontinentu ne pamti kada je zadnji put neki čovjek umro od posljedica dabrova ugriza, no upravo je takva sudbina snašla jednog umirovljenog vojnika u Bjelorusiji, kojega je glodavac napao na pecanju.

Jedan je umirovljeni vojnik (60), koji je u blizini Bresta u Bjelorusiji s još dvojicom prijatelja išao na pecanje, umro od žestokih ugriza dabra. Tek naoko bezopasni glodavac napao ga je u trenutku kada mu se nesretnik približio s namjerom da ga fotografira.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

'Bilo je rano jutro, sunce je već izašlo kada su pored ceste ugledali dabra, što nije uobičajeno, s obzirom da su dabrovi noćne životinje', rekao je za Daily Telegraph zamjenik glavnog bjeloruskog inspektora zaštite okoliša Sergej Štik. 'Netko od trojice krenuo je prema dabru kako bi ga fotografirao, no životinja ga je napala i dvaput ugrizla, presjekavši mu arteriju na području bedra, a zatim je pobjegla. Druga su ga dvojica pokušala spasiti previjajući mu mjesto ugriza. Krenuli su i u potragu za liječnikom u obližnje selo, no iskrvario je prije no što je pomoć stigla', rekao je još Štik.

>> Njemačka: Prekinuta gradnja mosta zbog dabrova u sezoni parenja

Poznavatelji prirodnog svijeta zbog ovog su napada ostali u čudu. Dabrovi su prema ljudima rijetko agresivni, a ne pamti se kada je netko od dabrova ugriza umro.

Zamjenik predsjednika Komisije za zaštitu okoliša u Brestu Sergej Šilinčuk kaže da je slučaj odgriženog prsta najteži incident s dabrovima za koji je on dosad čuo. 'Dabrovi obično nisu agresivni, ali istina, imaju velike zube i snažne čeljusti, ipak su u stanju progristi i srušiti stablo promjera do jednog metra', kaže Šilinčuk, koji ne isključuje mogućnost da je u ovom konkretnom slučaju životinja bila zaražena bjesnoćom ili da je bila nervozna jer se možda izgubila.

Inače, u Bjelorusiji prema procjenama ima oko 80.000 dabrova, čija je populacija posljednjih godina porasla zbog sve manje potražnje za njihovim krznom.

Prije nekoliko je dana napad dabra zabilježen u ruskoj regiji Tver. Snimka napada, koju možete vidjeti u priloženom videu, objavljena je na YouTubeu, a napadnuti je snimatelj prošao bez ozbiljnijih ozljeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene