Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zakona

Njemačka: Prekinuta gradnja mosta zbog dabrova u sezoni parenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dabar, zaštićena vrsta u Njemačkoj, trenutno u njemačkom gradu Dresdenu blokira izgradnju spornog mosta, zbog kojeg je grad povučen s popisa svjetske baštine UNESCO-a, piše tisak.

Životinju koja se nastanila u zoni izgradnje ne smije se, prema njemačkom zakonu, uznemiravati tijekom razdoblja parenja, određena za svibanj, piše dnevnik Die Welt. Riječ je o najnovijem razlogu prekida radova na mostu, pošto su radovi već ometeni otkrićem rijetke vrste šišmiša i zaštićene vrste leptira, ističe dnevnik. Izgradnji mosta protive se osim UNESCO-a i brojne udruge za zaštitu okoliša.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

No, vlasti mogu odlučiti o iznimnom dopuštenju završetka radova na mostu, najskupljeg u Njemačkoj, piše Die Welt. Taj široki cestovni most u središtu Dresdena izazvao je nezadovoljstvo UNESCO-a, kulturne agencije UN-a, koja je grad svrstala 2004. na ugledan popis svjetske baštine prije nego ga je s njega prekrižila prošle godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene