Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasili se i Rusi

VIDEO Ukrajinci slave uspjeh: "Uništili smo im skupocjeno oružje, i to drugi put u mjesec dana"

Ukrajinska vojska je izvijestila je da su njezine protuzračne snage oborile ruski zrakoplov A-50
Ukrajinska vojska je izvijestila je da su njezine protuzračne snage oborile ruski zrakoplov A-50 Foto: Screenshot
Ukrajinska vojska je izvijestila je da su njezine protuzračne snage oborile ruski zrakoplov A-50.

Ukrajinska vojska objavila je njezine protuzračne snage u petak oborile ruski špijunski zrakoplov A-50, što je drugi takav oboreni avion u malo više od mjesec dana. Zračne snage tvrde je uništen zrakoplov A-50 za otkrivanje, kontrolu, nadzor i zapovijedanje iz zraka.

Zapovjednik snaga protuzračne obrane Mikola Oleščuk je u objavi na Telegramu zahvalio vojnoj obavještajnoj službi i svima koji su omogućili ovakav rezultat, a Obrambena obavještajna služba Ukrajine objavila je putanju leta oborenog zrakoplova.

"Operacija Obavještajne službe Ukrajine i Zračnih snaga Ukrajine iznad Azovskog mora rezultirala je obaranjem još jednog vrijednog ruskog zrakoplova A-50. Uništeni A-50U je nova, modernizirana ruska verzija zrakoplova", stoji u objavi u kojoj se dodaje da je u blizini grada Jejska primijećen nagli pad brzine i visine zrakoplova, izvijestio je Bloomberg.

O rušenju zrakoplova izvijestili su i ruski vojni blogeri, ali su dodali da je za to odgovorna prijateljska vatra. Državna novinska služba Tass objavila je da je neidentificirani leteći stroj pao u ruskoj južnoj regiji Krasnodar te da je došlo do požara.

Pročitajte i ovo Crobarometar za veljaču 2024. godine - 3 Donosi Dnevnik Nove TV Novi Crobarometar: HDZ je i dalje na vrhu, ali oporba već neko vrijeme ozbiljno napreduje

Podsjetimo, Ukrajina je i prošlog mjeseca priopćila da je oborila jedan A-50. Radi se o letjelici koja služi za otkrivanje sustava protuzračne obrane, navođenje projektila i koordiniranje ciljeve za borbene zrakoplove te stoga ima ključnu ulogu u asistiranju ruskim vojnim snagama. Rusija ima nekoliko takvih aviona, a procjenjuje se da vrijedi između 330 i 350 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene