Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Abrams na prvoj crti bojišta

VIDEO Ukrajina objavila prve snimke moćnog tenka u akciji: "Seciramo Ruse i njihovu opremu"

Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji
Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Foto: Screenshot
Ukrajinci su objavili prve snimke američkog tenka Abrams u akciji.

Ministarstvo obrane Ukrajine je na društvenim mrežama objavilo snimke američkog tenka Abrams koji je prije nekoliko mjeseci stigao u državu. Na snimci se vidi kako puca na ruske položaje pokraj Avdiivke, grada koje su ruske snage donedavno osvojile.

"Ovo je prvi video upotrebe tenka Abrams u borbi. Posadu čine pripadnici 47. zasebne mehanizirane brigade. Lokacija – smjer Avdiivke. Zahvaljujemo našim partnerima iz SAD-a na ovom oružju i općenito na podršci Ukrajini u ratu za neovisnost", stoji u objavi Ministarstva.

Pročitajte i ovo Australska gusjenica Rijetko se može vidjeti U vrtu pronašla neobično stvorenje: Ljudi je optužili za fotomontažu, a stručnjak objasnio o čemu se radi

O tenku se na Telegram kanalu oglasila 47. mehanizirana brigada.

"Dok ruski okupatori nastoje otkriti gdje se zapravo nalaze tenkovi Abrams, tenkisti 47. mehanizirane brigade već duže od mjesec dana seciraju Ruse i njihovu opremu", piše u objavi.

Na snimci se vidi da Abrams vozi blatnjavom cestom, a zatim ispaljuje granate.

SAD je Ukrajini donirao 31 Abrams. Ukrajina je tenkove dobila i od Ujedinjenog Kraljevstva koje je poslalo 14 Challenger 2 tenkova, a niz europskih zemalja poslalo je tenkove Leopard 1 i Leopard 2.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene