Učenik je u srednjoj školi u Oxfordu ranio osam, a ubio tri osobe iz poluautomatskog pištolja. Policija ga je uhitila i brani se šutnjom. Videozapis koji se dijeli društvenim mrežama prikazuje kako je pokušao namamiti školske kolege da izađu na hodnik. Srećom, nitko ga nije poslušao.


Ubijene su tri, a ranjeno osam osoba u američkoj saveznoj državi Michigan. Napadač je 15-godišnji učenik, koji je naposljetku i uhićen, a kod sebe je imao pištolj. 

Motiv ubojstva još uvijek nije poznat, a preminule su dvije djevojčice od 14 i 17 godina te 16-godišnji dječak. "Sve je trajalo svega pet minuta", izjavio je zamjenik šerifa okruga Oakland Michael McCabe.

Na videozapisu koji se širi društvenim mrežama vide se učenici u jednoj učionici u kojoj se skrivaju od napadača, a on ih mami da izađu u hodnik.

"Šerifov ured, možete izaći", govorio je.

Sofija Preljvukić Slaže se mozaik nezapamćenog zločina: Napadača je htjela napustiti, on se brutalno osvetio

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o ubojstvu u Splitu: "Šutnja i zatvaranje očiju pred nasiljem nije rješenje. Prijavite nasilnike!"

Studenti su se međusobno pogledavali, a jedan je šapnuo "Rekao je da je sigurno izaći", dok mu je drugi dobacio "Ne želimo sada riskirati".

Napadač je učenike u razredu nazivao "braćom", te su tada oni počeli panično izlaziti kroz prozor kada su shvatili da je "policajac" zapravo ubojica.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju