Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desni je kotač s malog aviona otpao iz još nejasnih razloga. Mladi je pilot u letjelici bio sam na školskom letu te se morao suočiti s velikim letačkim izazovom.


Mladić iz Kine (21) pilotirao je malim avionom u sklopu škole letenja u Australiji, no usred leta s aviona je otpao desni kotač te je uslijedila višesatna drama. U letjelici je bio sam, a premda ima već 120 sati iskustva, ni znatno iskusnijem pilotu ne bi bilo svejedno.

>> Avion pun zlatnih poluga blokiran u Istanbulu

Vezani članci Spretni je pilot uspješno spustio zrakoplov Bombardier Q400 (FOTO: YouTube/Screenshot) Pilot lude hrabrosti i nevjerojatnih vještina sigurno spustio avion u nemogućim uvjetima Slika nije dostupna Istanbul: Luksuzni privatni avion zabio se u pistu i planuo, zatvorena zračna luka Ataturk

Ipak, Kineza nije uhvatila panika. Oko četiri sata kružio je iznad aerodroma Mangalore, u široj okolici Melbournea, kako bi potrošio čim više goriva. Nakon toga je u dogovoru s kontrolom leta krenulo slijetanje.

Nekoliko sekundi nakon što je prednim i lijevim kotačem dodirnuo pistu, avion se zarotirao te je sletio na zemljanu površinu. Oštećeno mu je desno krilo, no mladi se pilot izvukao bez ozljeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook