Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sletio zbog problema s gorivom

Avion pun zlatnih poluga blokiran u Istanbulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nekim pretpostavkama, krajnje odredište zlata trebao je biti Iran. Avion je u istanbulskoj zračnoj luci blokiran od utorka.

Zrakoplov turske kompanije ULS koji prevozi tonu i pol zlatnih poluga blokiran je od utorka u međunarodnoj zračnoj luci u Istanbulu, a turske vlasti tvrde da mu dokumentacija nije uredna, izvijestili su u nedjelju turski mediji.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: “Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom“ Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

>> VIDEO Trenutak pada aviona kod Moskve snimljen iz automobila

Airbus A300 na letu između Gane i Dubaija je usmjeren u zračnu luku Ataturk zbog problema s gorivom, precizirao je informativni kanal CNN-Turk. Kada je uočeno da nedostaju neki dokumenti, zrakoplov je blokiran, a teret zapečaćen, dodali su isti izvori.

Agencija France presse nije uspjela stupiti u kontakt s turskom upravom zračnih luka. Policija je oko zrakoplova rasporedila jake snage kako bi spriječila mogući pokušaj polijetanja ili krađe tereta, precizira državni kanal TRT.

Mediji pretpostavljaju da je teret u zlatnim šipkama ustvari Ganino plaćanje Iranu, koji je pod međunarodnim sankcijama radi svog nuklearnog programa i letio je preko Dubaija da izbjegne pozornost.

Ni turske vlasti ni dužnosnici zrakoplovne kompanije do sada nisu komentirali taj incident. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene