Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo iz milosrđa

VIDEO: Traže od Vlade odobrenje za ubojstvo djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siromašni indijski farmeri traže smrt za svoju obitelj. Njihova četiri maloljetna sina boluju od mišićne distrofije i obitelj ih više ne može prehraniti. Kažu, želimo svi umrijeti.

Bespomoćni roditelji iz Uttar Pradesha, na rubu snaga svojoj su Vladi na pismeno podnijeli zahtjev za smrt. Nakon dugotrajnog, iscrpnog i bezuspješnog liječenja traže ubojstvo iz milosrđa svoja četiri sina koja boluju od rijetke bolesti. Farmer Jeetnarayan i njegova supruga Prabhawati pisali su predsjedniku Indije te tražili dopuštenje za ubojstvo iz milosrđa svoja četiri maloljetna sina koji se zbog bolesti ne mogu brinuti o sebi, a kako im je potrebna stalna skrb, ni siromašni roditelji to više nisu u stanju, javlja Reuters. Četvero djece, 16-godišnji Durgesh, 14-godišnji Sarvesh, 11-godišnji Brijesh i 10-godišnji Suresh zbog bolesti ne mogu stajati na nogama. Jeetnarayan je prodao gotovo sve što je imao u svojoj kući kako bi sinovi imali barem nekakvo liječenje. No, nije pomoglo.

Pročitajte i ovo Milenko Bilić - 2 Nezadovoljni pregovorima Svinjogojci: "Razočarani smo, nadali smo se da će pobijediti zdrav razum, vidjet ćemo koji su daljnji koraci" Ilustracija Velik udarac za svinjogojce Počela je najveća eutanazija svinja: Usmrtit će ih se 517

'Bolje da i mi umremo s njima'

‘Nakon što smo potrošili mnogo novca nismo postigli ništa. Sada smo veoma umorni, jer se svaki dan samo brinemo o njima. Nemamo vremena za rad, čak ni da zaradimo za život. Zato smo predali zahtjev, ali nismo još dobili rješenje. Nitko nam još nije došao, nitko nije s nama ni razgovarao. Bolje je za cijelu obitelj da umre nego da živi u ovakvom stanju’, rekao je očajan Jeetnaravan. Njihova majka Prabhawati kaže da ne može više gledati svoje bespomoćne sinove. ‘Željeli smo liječenje, ali ništa se ne popravlja, pa je bolje da i mi umremo s njima. Nemamo više drugih mogućnosti, veoma smo siromašni i nemamo kamo poći’, kaže majka. Indijski zakoni ne dopuštaju eutanaziju, a Vlada šuti. Što će biti s ovom obitelji?

Osuđujete li postupak ove obitelji?

  • Da, uvijek postoji izlaz
  • Ne, svatko ima pravo na odluku
  • Teško je suditi drugima
  • Tko zna, možda se i ja nađem u ovakvoj situaciji

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene