Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požalio izlazak na izbore

VIDEO: Talibani mu odrezali nos i uši, jer je pokušao glasati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijuni Afganistanaca nisu se obazirali na prijetnje Talibana kako će požaliti ukoliko izađu na izbore, no posljedice toga na svojoj je koži itekako osjetio nesretni 40-godišnji Lal Mohammad.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Bruna Papić i Jakov Aranza - 1 Što poduzeti? Djelatnici Hitne svakodnevno se nose s potencijalno opasnim situacijama: "Nasilje se događa stalno, prijetnje, ucjene, uvrede, psovke"

Talibani su ga, dok je išao glasati, zaskočili iz zasjede te mu prilikom zvjerskog mučenja odsjekli uši i nos. Podsjetimo, Talibani su već otprije i najavili kako će učiniti sve da ometu provođenje izbora u toj zemlji, a ovaj brutalan čin nasilja, samo je posljednji u nizu njihovih prijetnji koje su se ostvarile.

Nakon što su ga zaskočili i izudarali kundakom puške, izvadili su nož i oduzeli mu glasačku kartu. 'Vidio sam kako jedan od njih dvojice poseže za mojim nosom i preklinjao sam ga to ne čini, no bilo je uzalud. Uistinu se kajem što sam se odazvao na glasanje', rekao je za Associated Press ogorčeni i unakaženi Mohammad. Krvavog i u nesvijesti pronašao ga je suseljanin nekoliko sati kasnije te ga je prevezao na leđima magarca do Kabula, kako bi potražio liječničku pomoć.

Mohammad je u bolnicu stigao tek tri dana nakon incidenta, putujući planinskim puteljcima i prašnjavim putevima na magarcu, da bi po dolasku u bolnicu kolabirao na krevet. Žalosno jest da je taj čovjek izgubio nos i uši za predsjedničke kandidate za koje, kako kaže nikad nije ni čuo, a k tome, još ne zna ni čitati ni pisati. Jedino je izrazio nadu kako će vlasti pomoći njegovoj obitelji dok njemu ne bude bolje. Da li će biti podvrgnut plastičnoj kirurgiji i hoće li mu ona pomoći, ne zna se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene