Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U manje od tjedan dana, populacija aligatora u Mississipiju izgubila je tri najveća predstavnika te vrste.


Neumoljivi lovci na aligatore u Mississipiju samo nižu rekorde u lovu na najvećeg aligatora u toj američkoj saveznoj državi. Prošlog vikenda ubijen je primjerak težak 320 kilograma, a samo sat vremena nakon toga ubijen je aligator težak 330 kilograma. Oba su bili rekordni primjerci.

Vezani članci Aligator i guske (Foto: Screenshot/YouTube) Čak i aligator zna da s guskama nema šale, pogledajte jadnika kako bježi Jay Karl (Foto: Screenshot/YouTube) Pozvali mu policiju zbog podvale: Aligatori baš nisu smiješni kupačima

>> Strašno: Tinejdžeru dok se kupao aligator odgrizao ruku!

Trenutni rekord nije se dugo čekao, a postavio ga je Dalco Turner iz grada Gluckstadta. Njegov aligator dug je 5,12 metara i težak 336 kilograma i trenutni je rekorder države Mississipi, prenosi Daily Mail.

'Bilo je to oko ponoći, kad smo isprva vidjeli tu zvijer i samo smo prošli pored njega, jer smo mislili da nije pretjerano velik', rekao je Turner. Nakon drugog pogleda, promijenili su mišljenje i napali aligatora te ga u konačnici i ubili.

Turneru i ostalim lovcima bilo je potrebno sat vremena da ubiju ogromnog gmaza, no ne prije nego li im je potrgao opremu. 'Na kraju smo ga uspjeli savladati i postaviti rekord', zaključio je Turner.

Strani mediji koji su prenijeli ovu vijest nisu niti spomenuli kakav utjecaj na okoliš i ekosustav može imati odstrel najvećih primjeraka aligatora u Mississipiju.

Aligatorovu kožu će iskoristiti za remenje za oružje, a meso za jelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook