Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Plivao je prema meni velikom brzinom'

Strašno: Tinejdžeru dok se kupao aligator odgrizao ruku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aligator najmanje 3 metra dug napao je tinejdžera dok se kupao u rijeci i odgrizao mu dio desne ruke ispod lakta.

17-godišnji Kaleb Langdale, koji je preživio je napad aligatora u rijeci Caloosahatchee na Floridi, opisao je trenutak kad se napad dogodio. 'Bio sam 30-ak metara od obale kada sam začuo mog prijatelja Abrahama kako viče: 'Aligator', ali sam mislio da se šali. No, kada sam se okrenuo vidio sam ga kako dolazi prema meni velikom brzinom', ispričao je Kaleb.

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Ilustracija Prilikom rada na dvorištu Čovjeku u Slavoniji stroj za lješnjake zahvatio ruku: Hitno prevezen u bolnicu, amputiran mu je prst

>> VIDEO Htio pomoći aligatoru, ovaj mu umalo odgrizao ruku

Pokušao je odbiti napad, no aligator ga je ugrizao za desnu ruku. 'Pokušao sam se primiti za njega da me ne može ugristi, no okrenuo se i udario me. Ja sam se odgurivao nogama i pokušavao se dočepati obale. Dok sam plivao osjetio sam kako me je ugrizao za ruku'.

Služba za divlje životinje uspjela je uhvatiti aligatora. Ubili su ga i izvadili dio Kalebove ruke, no liječnici je nisu uspjeli prišiti nazad. 

Matthew Baker, Kalebov prijatelj koji je također svjedočio napadu, kazao je kako je Kaleb cijeli svoj život okružen aligatorima. 'Znao je da ako mu ponudi ruku, neće ga ugristi za torzo'.

17-godišnjak se dobro oporavlja u lokalnoj bolnici u Fort Myersu. Jezero Okeechobee u okrugu Glades poznato je po tome da u njemu ima nekoliko jako velikih primjeraka. Aligatori su aktivniji u ovo doba godine, jer je sezona parenja. U potrazi za ženkama i hranom puno su znatiželjniji i agresivniji nego inače.  

Kapetan Jeff Ardelean iz floridske Komisije za ribu i divlje životinje je pojasnio kako je 'bilo kakvo kretanje u vodi u aligatorovim očima potencijalna hrana'. Ipak, napadi aligatora na ljude su vrlo rijetki. 'Uglavnom se drže na distanci, no ovaj se odlučio na napad. Teško je objasniti zašto'.

Prema podacima Komisije iz lipnja 2011. od 1948. godine 224 osobe su doživjele napad aligatora. 22 su bila fatalna. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene