Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Sukobi nakon pobjede Sarkozyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko sati nakon pobjede Nicolasa Sarkozyja na francuskim predsjedničkim izborima u Parizu su izbili sukobi između njemu nesklonih mladih prosvjednika i policije, javlja AFP.

Sukobi se izbili na jednom od glavnih pariških trgova, Place de Bastille gdje se tijekom večeri okupilo nekoliko tisuća mladih nesklonih Sarkozyju.

Pročitajte i ovo Geert Wilders Završili parlamentarni izbori Antiislamski i antieuropski populist mogući novi premijer zemlje tulipana: "Nizozemska će biti vraćena Nizozemcima, tsunami azila i migracija bit će obuzdan" Slika nije dostupna Izbori u Mađarskoj Sarkozy čestitao Orbanu na pobjedi

Između 100 i 300 prosvjednika, uglavnom šalovima maskiranih lica, bacali su kamenje na policiju koji su im uzvraćala suzavcem i vodenim topovima.

>> Sarkozy novi francuski predsjednik

>> Zapaljeno 367 vozila

>> Joerg Haider misli da je uzor Sarkozyju

Više do 3.000 policajaca raspoređeno je u predgrađima Pariza, poprištima nereda u listopadu i studenome 2005. i u samom gradu kako bi se spriječila nasilja povezana s rezultatom drugog kruga predsjedničkih izbora.

Sukobi su zabilježeni i u Nantesu, Lyonu, Rennesu i Toulouseu. Krajem večeri je šef Socijalističke stranke Francois Hollande pozvao birače ljevice "na mir i razum".

Policija je precizirala da je "pet ili šest automobila" zapaljeno
tijekom večeri u departmanu Seine-saint-Denis, gdje je 2005. u neredima zapaljeno više od 10.000 vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene