Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy čestitao Putinu na pobjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy "srdačno je čestitao" ruskom kolegi Vladimiru Putinu na pobjedi njegove stranke na ruskim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju.

Dvojica predsjednika su "razmjenila mišljenja o aktualnim pitanjima na području francusko-ruskih veza u telefonskom razgovoru tijekom kojega je predsjednik Sarkozy srdačno čestitao Putinu na izbornoj pobjedi", kako piše Kremlj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte Za njih se otimaju poslodavci - 2 ČESTITAMO! Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na međunarodnom natjecanju u robotici, osvojili dva milijuna dolara

Putin je primio i čestitke kolege iz Kazahstana, bivše sovjetske republike, Nursultana Nazarbajeva koji je istaknuo da će rezultati izbora "jamčiti stabilan budući razvoj Rusije".

Većina zapadnih zemalja, među kojima i Francuska, izrazile su "zabrinutost" i sumnju u pravilnost izbora koje je velika većina ruskih oporbenih čelnika nazvala "prljavim" i "nepoštenim".

Pariz je izrazio želju da Moskva "ispita" sve prijave prijevare i
rekao da je "upoznat" s privremenim rezultatima koji predsjedničkoj stranci osiguravaju "veliku većinu", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Pascale Andreani.

Berlin je ocijenio da izbori "nisu bili slobodni, pravedni i
demokratski" po njemačkim standardima, izjavio je glasnogovornik vlade Thomas Steg.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene