Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy "srdačno je čestitao" ruskom kolegi Vladimiru Putinu na pobjedi njegove stranke na ruskim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju.


Dvojica predsjednika su "razmjenila mišljenja o aktualnim pitanjima na području francusko-ruskih veza u telefonskom razgovoru tijekom kojega je predsjednik Sarkozy srdačno čestitao Putinu na izbornoj pobjedi", kako piše Kremlj.

Vezani članci Aleksej Navaljni Navaljni se javio iz zatvora: ''Čuvari mi uskraćuju spavanje, bude me po noći i do osam puta, radi se de facto o obliku mučenja'' Slika nije dostupna Sarkozy čestitao Orbanu na pobjedi

Putin je primio i čestitke kolege iz Kazahstana, bivše sovjetske republike, Nursultana Nazarbajeva koji je istaknuo da će rezultati izbora "jamčiti stabilan budući razvoj Rusije".

Većina zapadnih zemalja, među kojima i Francuska, izrazile su "zabrinutost" i sumnju u pravilnost izbora koje je velika većina ruskih oporbenih čelnika nazvala "prljavim" i "nepoštenim".

Pariz je izrazio želju da Moskva "ispita" sve prijave prijevare i
rekao da je "upoznat" s privremenim rezultatima koji predsjedničkoj stranci osiguravaju "veliku većinu", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Pascale Andreani.

Berlin je ocijenio da izbori "nisu bili slobodni, pravedni i
demokratski" po njemačkim standardima, izjavio je glasnogovornik vlade Thomas Steg.