Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka operacije

VIDEO Strava u Moldaviji: Liječnici operiraju građevinskim alatima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kirurzi u Moldaviji koriste građevinske alate za operacije. I tako već desetljećima, no taj bizarni i uznemiravajući podatak javnost nije znala, sve do nedavno.

Tu je činjenicu razotkrila jedna video snimka operacije koja je procurila u javnost. Video je prvi objavio portal jedne dnevne novine izazvavši zgražanje i javnosti i političara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

>>Moldavija ozakonila kemijsku kastraciju pedofila

Liječnici su priznali autentičnost snimke kazavši kako u nedostatku medicinske opreme građevinske pile i bušilice za pojedine operacije koriste već desetljećima, te da nikad dosad za pacijente nije bilo po život opasnih posljedica. 

'To su jednostavni građevinski alati, bušilice koje nisu namijenjene za medicinsku uporabu. Ne možemo ih propisno i u cijelosti sterilizirati, već djelimično, pa ih stoga mi liječnici ne možemo ni primiti u ruke. Stoga sestre drže bušilicu, a mi je samo navodimo', rekao je Grigorij Rusanović, šef traumatološkog odjela.

Snimka je izazvala bijes građana u ovoj siromašnoj europskoj zemlji. I dok je premijer naredio tamošnjem ministru zdravstva Andreju Usatiju da ispita ovaj slučaj, on je dao izjavu za televiziju u kojoj kaže kako je korištenje takvog alata dozvoljeno u određenim okolnostima i ukoliko je alat steriliziran.

Glavni liječnik Nikolaj Staciu rekao je pak za lokalne medije da sumnja da su video objavili nezadovoljni nezadovoljni liječnici kako bi ga diskreditirali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene